Naujienos

Prasideda mokymų darbo vietose „Linkėjimai, maistas“ registracija

Pasikvieskite mus į svečius! Kviečiame įmones ir įstaigas registruoti pageidavimą darbo vietoje surengti nenuobodžius mokymus „Linkėjimai, maistas“. >>>

Kaip švęsti ne tik be nuostolių, bet ir naudingai

Šventiniu laikotarpiu dramatiškai išauga ne tik maisto vartojimo mastai, bet ir išmetamo maisto kiekiai. Tačiau, nors maistas – neatsiejama šventinių ritualų dalis, iš tikrųjų nėra sunku išvengti situacijų, kai maisto prisikaupia tiek, kad reikia skubiai kažką su juo daryti. >>>

Brangenybė šiukšliadėžėje: užsienio ekspertai kvies kitaip pažvelgti į maistą

Balandžio 10 d. į Vilnių rinksis pripažinti užsienio ekspertai – Lietuvos vartotojų institutas (LVI) rengia tarptautinę konferenciją „Maisto švaistymas namų ūkiuose: kaip didinti problemos supratimą“. >>>

Idėja Lietuvai: perpus mažiau maisto atliekų

Žmonėms atrodo, kad namų ūkių indėlis į bendrą maisto atliekų srautą toks menkas, kad nė neverta apie tai kalbėti. Tuo metu tarptautiniai tyrimai rodo, kad namų ūkių maisto atliekos sudaro didžiausią dalį bendrame maisto atliekų sraute. >>>

Likučių likimas — mūsų rankose: lietuviai subūrė europinę maisto tausojimo iniciatyvą

Šventinis laikotarpis nuo Kūčių iki Naujųjų — puiki proga ne tik vaišintis, bet ir susimąstyti apie tai, kad per šventes išmetame gerokai daugiau nesuvalgyto maisto, nepanaudotų produktų ar maisto likučių. O mūsų elgesys virtuvėje, prie stalo ir apsiperkant turi globalių padarinių. >>>