Onos Jurkšienės receptai

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. Pasigaminkite netikėtų valgių pagal patikrintus Onos recepčiukus, o gamindami pasistenkite sunaudoti visus maisto likučius, galus ir liekanas. Tiks visų dažniausiai susikaupiančių (ir neretai išmetamų) produktų likučiai ir atsargos. Zero waste (be atliekų) yra gražu. Ir gardu. Ir smagu.

Daržovių likučių nuoviras Saulėgrąžų ir gražgarsčių užtepėlė Virtų lęšių, keptų grybų ir graikinių riešutų užtepėlė
„Šepardo“ pyragas Naminis pomidorų padažas Virtų ryžių pudingas su pagardais
Nesaldus tortas su daržovėmis ir virtų kruopų likučiais bei humusu Karštasis patiekalas su ankštiniais ir daržovėmis ryšulėlyje Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų ir cukraus
Šokoladinis tortas arba pyragas be kvietinių miltų ir cukraus

Tarkuotų bulvių ir grikių bei daržovių kepsneliai

Lavašo ar blynelių suktinukai su įvairių rūšių humusu ar užtepėlėmis
 
Tortas „Sultenė“ – su keptomis daržovėmis ir įvairių rūšių humusu Užkandžioų „kąsneliai“  su spalvingu humusu ir daržovėmis