Foto reportažai

2013 06 13

Vietinės kilmės produktų vartojimas: „Pieno kelias“ (Darija Ardavičiūtė, Orinta Mikoliūnaitė)

Darija Ardavičiūtė, Orinta Mikoliūnaitė (Kėdainių rajono savivaldybės Akademijos gimnazija, vadovė Daiva Barauskienė)

Didelė pyrago riekė, užtepta aviečių uogiene, ir stiklinė šalto pieno. Ak, kaip skanu, kaip gardu!...

Dauguma mūsų pažįstamų pieną perka tiesiogiai iš žmonių, kurie laiko karves, nes pienas riebesnis, skanesnis ir pigesnis nei parduotuvėje. Norėjome sužinoti, kaip „atkeliauja" pienas ant mūsų stalo, todėl aplankėme netoli Beržų kaimo esančias karvides. Matėme mažus veršelius. Jie labai meilūs ir gražūs. Turėjome galimybę stebėti, kaip jie šeriami. Matėme, kaip suaugusios karvės yra melžiamos, šeriamos. Sužinojome, kad karvių pašarai - tai ūkyje užauginta produkcija: grūdai, šienainis... Karvidėse karvės melžiamos mechanizuotai, o namų ūkiuose - rankomis. Pamelžtas pienas  atvėsinamas ir išvežamas į pieno perdirbimo įmones arba nukeliauja tiesiai pas vartotojus.

Atgal 0

Rašyti komentarą