Etikečių peržiūra

Naujausios etiketės Populiariausios etiketės      
(9)
(9)
(47)

Įvertinkite:

Kokie prieskoniai sūryje?

Autoriaus komentaras

Sūrio etiketėje rašoma, kad šis sūris su prieskoniais. Sudėtyje taip pat įrašyti prieskoniai, tačiau nenurodyti kokie. Gamintojas: Bagaslaviškio pieninė.

Eksperto komentaras

Gamintojas turi nurodyti ne tik kokius prieskonius naudoja, bet ir jų procentą gaminyje.

REZULTATAI:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT), pagal kompetenciją išnagrinėjo Lietuvos vartotojų instituto raštą dėl maisto produktų ženklinimo, bei pavedė atitinkamoms teritorinėms VMVT atlikti rašte nurodytų maisto produktų patikrinimus. Patikrinimų rezultatai:

Vilniaus miesto VMVT 2011-01-27 patikrino UAB „ Norfos mažmena“ prekybos centą, Justiniškių g. 91, Vilnius. Patikrinimo metu nustatyta, kad prekiaujama UAB „Bagaslaviškio pieninės“ pagamintais dviejų rūšių sūriais: „Varškės sūris su prieskoniais“ ir „Varškės sūris su kmynais“, kurių ženklinimo etiketėse nenurodyti prieskonių ir kmynų kiekiai. Minėtų sūrių ženklinimas neatitinka Lietuvos higienos normos HN 119:2002 „Maisto produktų ženklinimas” 17.1.1 punkto reikalavimų, kad sudedamosios dalies arba sudedamųjų dalių grupės kiekio nurodymas yra privalomas, kai sudedamoji dalis arba sudedamųjų dalių prupė įeina į pavadinimą, kuriuo maisto produktas yra parduodamas. Prekybos centre sustabdytas 2 kg „Varškės sūrio su prieskoniais” ir 2,5 kg „Varškės sūrio su kmynais” tiekimas rinkai.

Širvintų rajono VMVT 2011-01-25 patikrino UAB „Bagaslaviškio pieninę“, Liepų g. 13, Bagaslaviškio k., Gelvonų sen., Širvintų r. Patikrinimo metu nustatyta, kad „Varškės sūrio su prieskoniais“ ženklinimo etiketėje. Skiltyje „sudėtis“ nurodomi prieskoniai, neinformuojant vartotojo, kokie tai prieskoniai ir koks procentas jų šiame sūryje. Be to, sūrio „Mozarella di Venezia su prieskoniais“ ir „Varškės sūrio su kmynais“ ženklinimo etiketėse nenurodytas prieskonių kiekis. Nustatyta, kad UAB „Bagaslaviškio pieninė“ pažeidžia Lietuvos higienos normos HN 119:2002 „Maisto produktų ženklinimas“ 11.1, 16.5 ir 17.1 punktų reikalavimus. Taip pat buvo nustatyti ir kiti pažeidimai.

Dėl visų nustatytų pažeidimų pareikalauta nedelsiant imtis priemonių, kurios numatytos UAB „Bagaslaviškio pieninės“ RVASVT sistemoje. Nuo 2011-01-26 pagamintą produkciją UAB „Bagaslaviškio pieninė“ papildomai ženklina lipduku, kuriame nurodo prieskonių sudėtį ir kiekius. Dėl rastų pažeidimų įmonės gamybos vadovei Vilmai Kojalienei buvo skirta bauda.

Rašyti komentarą

Komentarai

as | 2011-10-04 19:08:51

bardakas

fi | 2010-11-11 20:13:41

kabinejates del niekalu.

Įkelkite etiketę

Projektai

  

  

  

     

 

             ESAME NARIAI 

Apklausos

Kokiomis pardavimo skatinimo priemonėms dažniausiai naudojatės?

Balsuoti Archyvas

Nuorodos