Klimato kaita virtuvėje

Kodėl apskritai verta sukti galvą dėl nesuvalgyto maisto?

 
 
Pasaulyje maisto pagaminama tiek, kad
kiekvienas planetos vyras, moteris ir vaikas
galėtų būti sotūs. Tačiau kone trečdalis kasmet
pagaminamo maisto iššvaistoma, tuo metu
daugiau nei 840 milijonų žmonių alksta ar
neturi pakankamai maisto.
 
 
 
 
 
Maisto atliekos = vandens švaistymas:
pavyzdžiui, mažam mėsainiui pagaminti
reikia 2400 litrų vandens! Vis daugiau
maisto pas mus atkeliauja iš šalių, kurių
vandens atsargos menkos arba jau
visai išsekusios.
 
 
 
 
 
Švaistomo maisto gamintojai
naudoja pesticidus ir kitus
chemikalus. Dėl pesticidų
nyksta bitės, net paukščiai ir
kiti laukiniai gyvūnai.
 
 
 
 
 
Išmestos maisto atliekos
išskiria metano dujas,
kurios smarkiai veikia
(spartina) klimato kaitą.
Dėl klimato kaitos nyksta
augalai ir gyvūnai, orai darosi
vis ekstremalesni, kyla jūrų
vandens lygis, migruoja
žmonės.
 
 
 
Gaminant palmių aliejų, kuris
naudojamas įvairiausiems
maisto produktams, kai
kuriose šalyse kertami
tropiniai miškai. Orangutanai
ir daugybė kitų gyvūnų lieka
be namų. O didžiulė dalis
maisto atsiduria sąvartyne.
Toks velnio ratas.