Mokymai apie atsakingą maisto vartojimą

Mokymai mokytojams

„Atsakingas maisto vartojimas“

PROGRAMA

10:00 - 10:45Grupinė diskusija: kas yra atsakingas maisto vartojimas ir kaip susijęs su pilietiškumu
Dr. Zita ČEPONYTĖ - Lietuvos vartotojų instituto prezidentė
Darbo grupes moderuoja: Eglė Pieslikaitė - Lietuvos vartotojų instituto projektų koordinatorė; Tomas Taškauskas - Lietuvos vartotojų instituto komunikacijos specialistas
10:45 - 11:50Ekologiški produktai įprastinių, išskirtinės kokybės, biodinaminės žemdirbystės produktų kontekste (parsisiųsti pranešimą)
Dr. Daiva ŠILEIKIENĖ - Aleksandro Stulginskio universiteto Aplinkos ir ekologijos instituto lektorė
11:50 - 13:00Atsakingas maisto pasirinkimas pagal maisto etiketėje pateiktą informaciją. Reglamentavimo naujovės pateikiant informaciją vartotojams (parsisiųsti pranešimą)
Dr. Zita ČEPONYTĖ 
Darbo grupes moderuoja: Eglė Pieslikaitė, Tomas Taškauskas.
13:00 - 13:30Pietūs
13:30 - 14:20Vandens ištekliai ir atsakingas vartojimas. Vandens sunaudojimas atskiriems produktams pagaminti (parsisiųsti pranešimą)
Prof. dr. Laima ČESONIENĖ - Aleksandro Stulginskio universiteto Aplinkos ir ekologijos instituto profesorė
14:20 - 15:40Maisto būvio ciklas bei atskiri maisto produktai: kaip jie veikia aplinką (parsisiųsti pranešimą)
Dr. Zita Čeponytė Darbo grupes moderuoja: Eglė Pieslikaitė, Tomas Taškauskas
15:40 - 16:40Mitybos reikšmė žmogaus organizmui. Maisto medžiagų poreikis skirtinguose amžiaus perioduose (parsisiųsti pranešimą)
Dr. Virginija DULSKIENĖ - Aleksandro Stulginskio universiteto Aplinkos ir ekologijos instituto docentė