Ekologiški maisto produktai (2007)

Kokius maisto produktus reikėtų laikyti ekologiškais?

Lietuvos gyventojų apklausos parodė, kad daugelis neteisingai supranta,  kas yra ekologiški maisto produktai.  Vieni mano, kad  tai mažuose ūkiuose išauginti produktai, kiti galvoja, kad tai lietuviški produktai.  Nuoroda „ekologiškas” apibūdina ne tiek produktą, kiek jo auginimo, apdorojimo ar perdirbimo  būdą.  Ekologiškais laikomi tokie augalinės ir gyvūninės kilmės produktai, kurie pagaminami (išauginami, apdorojami, perdirbami), pakuojami, ženklinami, laikomi, gabenami ir realizuojami laikantis Ekologinio žemės ūkio taisyklių.

Informacija parengta, vykdant FAO projektą TCP/LIT/3002.

 
 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.