Ekologiški vaisiai ir daržovės (2007)

Ekologiški vaisiai ir daržovės – tai produktai, išauginami ekologinės gamybos ūkiuose, apdorojami, pakuojami, ženklinami, laikomi, gabenami ir realizuojami, laikantis specialių reikalavimų.  Ekologiški vaisiai ir daržovės pasižymi maistingumu, geru skoniu, aromatu. Jie išauginti nenaudojant sintetinių cheminių trąšų, augalų apsaugos priemonių. Jie nėra genetiškai modifikuoti.  

Pateikta informacija apie ekologinį ūkininkavimą padės vartotojams geriau suprasti, kokie vaisiai ir daržovės laikomi ekologiškais, palyginti juos su įprastiniais, įvertinti  jų vartojimo privalumus ir sąmoningai pasirinkti tinkamiausią produktą ne tik pagal kainą, bet ir pagal savo sveikatos būklę, pomėgius ir įsitikinimus.

Informacija   parengta vykdant FAO projektą TCP/LIT/3002.

 
 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.