MAISTO PREKĖS
Informacija maisto produktų etiketėse gali suklaidinti vartotojus
„Natūralus“, „be konservantų“, „be cholesterolio“, „be saldiklių“ – maisto produktų etiketėse naudojami teiginiai, kurie dažnai gali klaidinti.
Sveikatos ir mitybiniai teiginiai ant maisto produktų – kas tai?
Gamintojai paprastai sveikatos ir mitybinius teiginius naudoja kaip marketingo priemonę, t.y. siekia, kad produktas būtų labiau perkamas.
Maisto produktų ženklinimas
Jeigu maisto produkto etiketė yra netinkama, Jūs galite prekę grąžinti ir reikalauti ją pakeisti arba grąžinti pinigus.
Ekologiški maisto produktai
Lietuvos gyventojų apklausos parodė, kad daugelis neteisingai supranta, kas yra ekologiški maisto produktai.
Ekologiški vaisiai ir daržovės
Ekologiški vaisiai ir daržovės išauginami ekologinės gamybos ūkiuose, apdorojami, pakuojami, ženklinami, laikomi, gabenami ir realizuojami, laikantis specialių reikalavimų.
Ekologiškas pienas ir pieno produktai
Ekologiškas pienas ir pieno produktai pasižymi maistingumu, geru skoniu, juos gaminant nenaudojamos sintetinės cheminės medžiagos.
Ekologiški duonos ir konditerijos gaminiai
Ekologiška duona ir konditerijos gaminiai – tai produktai, kurie gaminami, pakuojami, ženklinami, laikomi, gabenami ir realizuojami laikantis ekologiniam ūkininkavimui ir gamybai nustatytų reikalavimų. Jie pasižymi maistingumu, geru skoniu, aromatu.
Maisto priedai ir jų naudojimas Lietuvos maisto pramonėje
Dažnai maisto prekių pasirinkimą lemia patraukli išvaizda, malonus kvapas ir skonis. Šias savybes suformuoti dažniausiai padeda maisto priedai.
Maisto priedai
Kas yra maisto priedai, kodėl jie yra naudojami, kokias funkcijas atlieka, kokie priedai ya leidžiami ir pan.
Genetiškai modifikuotas maistas
Maistas, kurio sudėtyje yra genetiškai modifikuotų organizmų vadinamas genetiškai modifikuotu maistu. Genetiškai modifikuoti organizmai – įvairios bakterijos, augalai ar gyvūnai, kurių genetinė sudėtis yra pakeičiama genų technologijos pagalba, t. y. perkėlus genus iš vieno organizmo į kitą.